UŠTIPCI OD TIKVICA

Oko  225 g tek sveže ubranih neoguljenih tikvica izrendati (može i do 300 g), jer ja pravim 1/3 mere, novog recepta, te da isprobam za večeru.

Izrendanu tikvicu dobro posoliti, jer posle više neću soliti, te promešati, zatim ostaviti najmanje 20 minuta da odstoji, a ja sam u nestrpljenju ostavila 15 minuta, što je sasvim dovoljno da sok od tikvica popusti onu svoju prepoznatljivu vodu.

U to neoceđeno, treba još dodati:

1 celo umućeno jaje

70 ml jogurta

½ kesice praška za pecivo

1 šolju (od 200 ml zapremine) punu brašna

1 čep jabukovog sirćeta

Izmešati testo i odmah vaditi kašikom i pržiti uštipke na laganoj vatri sa obe strane.

Preukusno i jednostavno, brzo, čak mnogo brže nego da se pohuje tikvica isečena na kriške.

Prijatno! https://zamesiumesiispeci.blogspot.com/

Постави коментар