PLAZMA TORTA SA BRESKVAMA – ne peče se

Uzeti obruč od pleha kome se otključava dno i postaviti ga na dezertnu tacnu, a onda zagrejati u šerpici malo mleka i uzeti 150 g plazme keksa i oformiti podlogu ove torte i posložiti skroz do ivica obruča, a dobro natopljenu plazmu.

Sa 400 ml hladne vode umutiti 300 g šlaga u prahu, a kada se to lepo umuti potrebno je dodati 300 g sitno samlevene plazme i dobro izmešati masu, a onda je naneti preko već oformljene podloge i to kao drugi sloj.

Posebno se dalje umuti još dodatnih 200 g šlaga u prahu ali sa 300 ml hladne vode i taj šlag ostaje čist, jer se  u njega ništa ne dodaje.

Pošto se lepo naneo dugi sloj onaj od plazme, onda se po vrhu namaže tek malo čistog belog umućenog šlaga, a onda se u njega utisne nekoliko komada očišćenih, oguljenih i sitno isečenih svežih breskvi.

Kada breskve budu svuda ravnomerno raspoređene, ostaje da se torta završi preostalom količinom umućenog šlaga.

Tortu dobro ohladiti do sutradan u frižideru, a onda je osloboditi obruča.

Prijatno!

Постави коментар